آذرتاش

آذرتاش - درب و پنجره

مهندسی ساختمان و معماری

  • 5966 41 98+
  • اینستاگرام
ابعاد استاندارد پنجره های دوجداره UPVC

ابعاد استاندارد پنجره های دوجداره UPVC

به گزارش روابط عمومی تولیدی بازرگانی آذرتاش، از عواملی که در تعریف استاندارد پنجره های دوجداره UPVC تاثیر گذار است، ابعاد درب و پنجره می باشد. پنجره هایی که جهت هوا گیری به کار می روند برای مثال پنجره های نصب شده در سرویس های بهداشتی و بعضا آشپزخانه ها معمولا دارای ابعاد کوچکتری نسبت به سایر درب و پنجره ها می باشند. از این رو در استاندارد این نوع پنجره ها ابعاد کوچکتری تعریف شده است. در مقابل درب و پنجره هایی که به عنوان درب ورودی یا پنجره اصلی هستند مانند درب های بالکن و …بنابر استاندارد تعریف شده، می بایست ابعاد بزرگتری داشته باشند. لذا در این مقاله هم سعی داریم تا شما را با ابعاد استاندارد پنجره های دوجداره UPVC آشنا کنیم.

تاثیر ابعاد استاندارد پنجره در نصب آن

بدیهی است رعایت استانداردها دلایل و فواید خود را به همراه دارد. یکی از عواملی که رعایت استاندارد اندازه پنجره بر آن تاثیر به سزایی دارد مراحل نصب درب و پنجره می باشد.

بر طبق ضوابط و مقررات نمای شهری، شهرداری، فاصله پنجره ها از زیر سقف تمام شده می بایست حد اقل بیست سانتیمتر در نظر گرفته شود این امر موجب نصب راحت تر و سریع تر پنجره می گردد.

همچنین مطابق با ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی کشور مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای تمامی ساختمان ها برعهده وزارت مسکن و شهرسازی است.

اگر در اتاق خواب ارتفاع کف تا سقف را به طور معمول ۲۸۰ سانتی متر در نظر بگیریم . طبق ضوابط شهرداری برای جلوگیری از سقوط افراد یا اجسام و یا بدلیل قرار دادن مبل یا تخت تا ارتفاع یک متری از کف بهتر است پنجره بازشو وجود نداشته باشد . اگر بدلیل ایجاد گچ بری و یا نصب چوب پرده تا فاصله ۳۰ سانتی متری از سقف نیز از ایجاد پنجره باز شو صرف نظر کنیم ؛ میزان باقی مانده برای ارتفاع پنجره ۱۳۰ سانتی متر منهای ارتفاع اتاق برابر با ۱۵۰ سانتی متر می باشد.

برای پنجره UPVC عرض پنجره ها نیز بهتر است به صورتی باشد که عرض هر لنگه از پنجره بین ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر باشد. همچنین باید در نظر داشت در یک بعد از نمای ساختمان عرض و ارتفاع فریم ها به صورتی در نظر گرفته شود که ابعاد لنگه ها ی پنجره ها در اتاق های مختلف که در یک بعد نما قرار می گیرند در آن بعد از نما تقریبا مساوی باشد. به طور مثال اگر یک پنجره دولنگه با ابعاد ۱۵۰×۱۵۰ در اتاق خواب قرار می گیرد و در موازات آن در همان بعد از نما یک پنجره سه لنگه برای پذیرایی در نظر داریم بهتر است که ابعاد هر لنگه پنجرۀ پذیرایی را نیز باید ۱۵۰×۷۵ درنظر بگیریم که ابعاد کلی پنجره پذیرایی به ارتفاع ۱۵۰ و عرض ۲۲۵ سانتی متر خواهد شد.

عوامل موثر بر پنجره دو جداره استاندارد

درب ها و پنجره های دو جداره و شیشه دو جداره تحت تاثیر عوامل مختلفی هستند. این عوامل بر استاندارد پنجره تاثیر می گذراند. عوامل تاثیر گذار بر این نوع پنجره ها عوامل بیرونی، ساختمانی، عوامل داخلی ساختمان و معماری می باشد.

عوامل بیرونی ساختمان عوامل مانند تعداد طبقات و همچنین باد، باران، تغییرات دمایی در طول فصول و روز،صوت، آکوستیک و صداهای ناهنجار محیطی، فشار های خارجی و فیزیکی مانند سرقت، نورخورشید و زاویه تابش آن می باشد .عوامل معماری تاثیر گذار عوامل موجود در مبحث ساختمان شامل تلورانس ساختمان و نشست ساختمان می باشند.

عوامل داخلی ساختمان عواملی هستند که از داخل ساختمان نشات گرفته و بیشترین تاثیر خود را بر روی دیواره ها می گذارند. مانند رطوبت و دمای داخل اتاق. از دیگر عوامل موثر بر پنجره دو جداره استاندارد می توان به انبساط تغییرات شکل، نیروهای وارده در هنگام باز و بسته شدن، نیروهای طبیعی مانند زلزله، فشارباد و طوفان و وزن لنگه باز شو اشاره نمود.

ابعاد استاندارد پنجره های دوجداره UPVC

عرض و ارتفاع استاندارد پنجره دوجداره

با طراحی استاندارد ابعاد پنجره می توان به ۳ هدف دست یافت:

  1. بهره بردن از حداکثر بازشو جهت پنجره دوجداره.
  2. بازشو استاندارد پنجره دوجداره وعملکرد بهتر از نظر فنی.
  3. زیبایی و تقارن در پنجره دوجداره.

الف) عرض و ارتفاع استاندارد بازشو برای پنجره دوجداره لولایی:

بهترین عرض بازشو برای پنجره دوجداره لولایی بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی متر می باشد.

از نظر ارتفاع رنج ۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ میلی متر مناسب می باشد. برای ارتفاع های بالاتر از ۱۸۰۰ میلی متر حتما باید از پروفیل درب به جای پروفیل پنجره و همچنین از یراق تا تحمل وزن۱۳۰ کیلوگرم استفاده شود.

ابعاد استاندارد پنجره های دوجداره UPVC

ب) عرض و ارتفاع استاندارد برای درب در پنجره دوجداره:

مناسب ترین عرض استاندارد برای درب بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی متر می باشد . ارتفاع استاندارد درب بین ۲۰۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی متر باشد. برای درب حتماً باید از پروفیل درب UPVC و یراق درب استاندارد استفاده شود.

ج) عرض و ارتفاع استاندارد پنجره دوجداره کشویی:

در پنجره دوجداره کشویی هر چقدر عرض بازشو نسبت به ارتفاع آن بیشتر باشد، پنجره دوجداره کشویی از عملکرد بهتری برخوردار خواهد بود. مناسب ترین عرض جهت بازشو پنجره دوجداره کشویی در رنج ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی متر می باشد.

بسته به ارتفاع پنجره دوجداره کشویی و ارتفاع فریم باید عرض آن را انتخاب کرد.

مناسب ترین ارتفاع جهت پنجره دوجداره کشویی را باید در رنج ۱۰۰۰ تا ۲۲۰۰ میلی متر انتخاب کرد.

برای عرض های کم حتماً باید ارتفاع کم باشد در غیر اینصورت پنجره دوجداره کشویی هرگز عملکرد استانداردی نخواهد داشت. در کل بهترین حالت جهت عرض و ارتفاع استاندارد پنجره دوجداره کشویی حالتی است که در آن عرض بازشو نسبت به ارتفاع آن بیشتر باشد.

برای بازشو با عرض های بالای ۱۰۰۰ میلی متر حتماً باید از ۳ غلطک سرامیکی استفاده شود.

ابعاد استاندارد پنجره های دوجداره UPVC

د) عرض و ارتفاع استاندارد جهت پنجره دوجداره فولکس واگنی:

مناسب ترین عرض برای بازشو پنجره دوجداره فولکس واگنی را باید در رنج ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی متر انتخاب نمایید. نسبت به ارتفاع پنجره باید عرض بازشو مناسب انتخاب گردد. یعنی اگر عرض فریم ۳ متر باشد حداکثر بازشو جهت پنجره فولکس واگنی ۱۵۰۰ میلی متر می باشد.

مناسب ترین ارتفاع برای پنجره دوجداره فولکس واگنی را می توان در رنج بین ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی متر انتخاب کرد.

پنجره دوجداره فولکس واگنی اغلب در مواردی استفاده می گردد که عرض و ارتفاع فریم آهنی زیاد می باشد و برای حفظ منظره و یا دید از حداقل تقسیم بندی پروفیل UPVC استفاده می شود، در این مواقع بهترین پیشنهاد پنجره دوجداره فولکس واگنی می باشد که تا ارتفاع ۲۴۰۰ میلی متر را پشتیبانی می کند و همچنین در عرض می توان هر لنگه را ۱۵۰۰ میلی متر انتخاب کرد .

صفحه اینستاگرامی آذرتاش را دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *