آذرتاش

آذرتاش - درب و پنجره

مهندسی ساختمان و معماری

  • 5966 41 98+
  • اینستاگرام
راهنمای انتخاب پنجره مناسب

راهنمای انتخاب پنجره مناسب

به گزارش روابط عمومی تولیدی بازرگانی آذرتاش، یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانه، پنجره‌های آن هستند. پنجره‌ها دریچه خانه شما به محیط بیرون، عامل اصلی نورگیری طبیعی خانه، کانال مناسب برای تهویه و تغییر هوای فضای داخلی خانه و… هستند. ضرورت وجود پنجره در ساخت خانه بر هیچ‌کس پوشیده نیست؛ اما نحوه انتخاب پنجره مناسب برای هر خانه به چه شکل است؟ انتخاب پنجره به چه نکاتی باید توجه کرد؟

گام اول: انتخاب پروفیل با کیفیت

انتخاب پروفیل باکیفیت اولین قدم برای انتخاب یک پنجره مناسب است. در این انتخاب باید به وزن پروفیل، تعداد کانال‌ها، سطح پروفیل و استانداردهای جهانی آن توجه داشت:

۱.وزن پروفیل:اولین مشخصه کیفیت پروفیل دوجداره UPVC وزن پروفیل در هر متر طول است که این وزن نشانه ضخامت لایه‌های بیشتر در پروفیل است و هر اندازه این ضخامت بیشتر باشد استقامت و عمیق بودن پروفیل هم بیشتر خواهد شد. به طور مثال وزن حدودی عمده پروفیل‌ها بین ۹۰۰ تا ۱۱۰۰ گرم است در حالیکه پروفیل‌های فریم ویستابست یک کیلو ۳۸۰ گرم وزن دارد.

۲. دارا بودن استانداردهای جهانی و ضمانتنامه:یکی دیگر از شاخص‌های پروفیل با کیفیت دارا بودن استانداردهای جهانی به ویژه استاندارد رهاو آلمان است. همچنین داشتن ضمانت‌نامه و بیمه‌نامه برای پروفیل یکی دیگر از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

۳.سطح پروفیل:یکی دیگر از مشخصه‌های کیفیت پروفیل، سطح آن است. سطح صاف و بدون خط و خش یکی از نشانه‌های پروفیل با کیفیت است قالب‌های اکسترودر نامناسب می‌توانند باعث ایجاد ناصافی بر روی پروفیل‌ها شوند.

راهنمای انتخاب پنجره مناسب

گام دوم: توجه به عایق‌بندی و لاستیک‌های پنجره

لاستیک به نوعی عایق‌بندی پروفیل محسوب می‌شود. پروفیل‌های UPVC به دو صورت تولید می‌شود: پروفیل‌های بدون گسگت و پروفیل‌های گسگت سر خود.

در پروفیل‌های گسگت سر خود، لاستیک در زمان تولید پروفیل توسط دستگاه بر روی پروفیل نصب می‌شود و در پروفیل‌های بدون گسگت، لاستیک‌ها در زمان ساخت پنجره روی آن نصب می‌شوند.

در پنجره‌هایی که از پروفیل‌های لاستیک سر خود استفاده می‌شود پس از مدت کوتاهی به دلیل بی‌کیفیت بودن و استهلاک گسگت‌ها، لاستیک له شده و قادر به وکیوم کردن پنجره نخواهد بود بنابراین عایق‌بندی پنجره برای ورود صدا و گرد و خاک، کاهش پیدا خواهد کرد و از آنجایی که لاستیک قابل تعویض نیست امکان تعمیر، وجود نخواهد داشت.

ولی در پنجره‌هایی که لاستیک، پس از ساخت روی آن نصب می‌شود حتی اگر از لاستیک با‌کیفیت استفاده نشود پس از گذر زمان به راحتی می‌توان لاستیک با کیفیتی را جایگزین کرد.

بنابراین در انتخاب پروفیل‌ها باید به نوع نصب لاستیک‌ها و هم جنس لاستیک دقت شود. لاستیک‌های EPDM که دارای چگالی بیشتری هستند و در برابر فرسایش مقاومت دارند و انتقال دما را کاهش می‌دهند نکته دیگری است که در انتخاب پنجره مناسب می‌تواند به شما کمک کند.

راهنمای انتخاب پنجره مناسب

گام سوم: داشتن گالوانیزه استاندارد (پروفیل آهنی داخل پروفیل‌های UPVC)

استفاده از گالوانیزه برای استحکام بخشی و همچنین تحمل بارهای دینامیکی و استاتیکی وارد شده (شامل بارهای خارج و بارهای مستقیم) به پنجره از الزامات غیر قابل انکار سیستم پنجره‌های دوجداره است و این ادعا که می‌توان برای پروفیلی خاص از گالوانیزه استفاده نکرد، بی‌پایه و اساس بوده و هیچ پشتوانه فنی علمی و یا استانداردی ندارد و در هیچ یک از استانداردهای تدوین شده چه در ایران و چه در سایر کشورها چنین موضوعی وجود ندارد.

پروفیل‌های آهنی، چوبی، آلومینیومی و UPVC هرکدام میزان انقباض و انبساط متفاوتی دارند.

که این میزان در پروفیل‌های UPVC ، چهار میلیمتر در هر متر طول است. نصب پروفیل‌های گالوانیزه در پروفیل‌های UPVC باعث می‌شود استقامت پروفیل افزایش یافته و میزان انقباض و انبساط پروفیل به حداقل برسد. البته استفاده از پروفیل گالوانیزه الزاماتی دارد که شامل:

۱.استفاده حداقل ضخامت یک و نیم میلیمتری گالوانیزه برای جلوگیری از خم شدن، تغییر حالت و جلوگیری از انقباض و انبساط پروفیل، امری الزامیست.

۲.این گالوانیزه می‌بایست بصورت کیپ و با حداقل بادخور داخل پروفیل UPVC نصب شود تا بتوان انقباض و انبساط را به حداقل رساند.

در صورتیکه از گالوانیزه استاندارد داخل پروفیل استفاده نشود، پروفیل تغییر حالت خواهد داد و لنگه بازشو نمی‌تواند وزن شیشه را تحمل کند و باعث افت لنگه خواهد شد و در نتیجه پنجره از تنظیم خارج می‌شود. بنابراین دقت داشته باشید پس از انتخاب یک پروفیل با کیفیت، استفاده از گالوانیزه را در اولویت بعدی خود قرار دهید.

راهنمای انتخاب پنجره مناسب

گام چهارم: یراق‌آلات با کیفیت

یراق آلات یکی از مهم‌ترین اجزای درب و پنجره دوجداره به شمار می‌روند. یراق‌آلات درب و پنجره دوجداره دارای تنوع مناسبی هستند .شما می‌توانید با توجه به سلیقه و کاربرد مکان استفاده از آن، یراق‌آلات مورد نظر خود را انتخاب کنید.

یراق‌آلات شامل؛لولاها، دستگیره، قفل، زبانه‌ها و … می‌شوند.

استفاده از لولای استاندارد برای تحمل وزن پنجره‌ها، دستگیره با اهرم بلند و توپر و استاندارد و سیلندر از جنس برنج با روکش آلومینیوم و دیگر یراق‌آلات استاندارد باید در انتخاب پنجره مورد توجه باشد.

راهنمای انتخاب پنجره مناسب

گام پنجم:ساخت

پس از انتخاب مواد اولیه با کیفیت و استاندارد مانند پروفیل، گالوانیزه، لاستیک، پیچ و یراق، رعایت نکات زیر بسیار اهمیت دارد:

۱.استفاده از گالوانیزه یکپارچه با ضخامت حداقل یک ونیم میلیمتر در داخل تمامی پروفیل‌ها به صورت کیپ داخل پروفیل UPVC (گالوانیزه سمت دستگیره نیز حتما باید یکپارچه باشد)

۲.استفاده از کانکتور مولین استاندارد (بستی که قید وسط پنجره را به پنجره اتصال می‌دهد)

۳.در پنجره‌های بلند می‌بایست از مولین‌های استاتیکی استفاده شود.

۴.پس از جوش قاب‌ها می‌بایست اضافه جوش توسط دستگاه مخصوص کاملا تمیز شود ( به صورتی که پلیسه و زائده‌‌ای در نمای داخل و بیرون گوش وجود نداشته باشد)

۵.یکی از الزامات اساسی در ساخت و نصب درب و پنجره UPVC استفاده از پیچ به تعداد کافی است. در استانداردهای جهانی نصب گالوانیزه به پروفیل UPVC فاصله بین هر پیچ را ۴۰ سانتیمتر و در زمان نصب پنجره‌‌ها به فریم انتظار فاصله بین پیچ‌ها را ۷۰ سانتیمتر لحاظ کرده که رعایت آنها بسیار مهم است. تعداد کافی و فاصله پیچ‌های گالوانیزه به پروفیل باعث جلوگیری از انقباض و انبساط پروفیل UPVC می‌شود.

گام ششم: نصب

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که نصب درب و پنجره UPVC باید به گونه ای انجام شود که موارد زیر در آن رعایت شود:

۱.درب و پنجره قابلیت تحمل بارهایی که قبل و بعد ازاستفاده به آن وارد می شوند را دارا باشد.

۲.آب بندی و درزبندی کامل شده و از ورود و خروج صوت و حرارت جلوگیری نماید.

۳.درب و پنجره UPVC بدون هیچ مشکلی باز و بسته شود.

۴.نصب فریم آهنی انتظار

۵.اندازه‌گیری دقیق و مشاوره فنی

۶.سوراخ‌کاری کافی بر روی پنجره‌ها برای نصب

۷.تراز و شاقول نصب کردن پنجره‌ها و تقسیم فاصله جهت تزریق فوم و چسب‌گیری

۸.درزبندی ما بین فریم‌های آهنی و پنجره‌ها با فوم پلی‌اورتان و چسب سیلیکون

۹.نصب شیشه داخل پنجره‌ها با فیلرهای زیرشیشه ثابت و تنظیمی

۱۰.رگلاژ یراق‌آلات و تحویل

 

 

صفحه اینستاگرامی آذرتاش را دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *